Kuchař-číšník      65–51–H/01

Absolvent je připraven samostatně vykonávat kuchařské i číšnické práce, ovládá operace spojené s přípravou pokrmů, včetně normování a kalkulací, orientuje se v české i zahraniční kuchyni, v teplé i studené přípravě pokrmů, zvládá zásady jednoduché i složité obsluhy, připraví a zajistí hostinu, orientuje se v nových gastronomických trendech. Uplatní se v gastronomických provozovnách různého typu a všech úrovní.

Během studia se žáci seznámí se surovinami, jejich skladováním a použitím při přípravě pokrmů, učí se zásady racionální výživy. Zvládají technologické postupy přípravy a úpravy teplé i studené kuchyně, české i mezinárodní, včetně kalkulací cen. Osvojují si pravidla slušného chování a poctivosti prodeje při obsluze. Ve styku s hostem jsou žáci připraveni jednat profesionálně a komunikovat ve dvou cizích jazycích.

Během studia je možno rozšířit kvalifikaci absolvováním barmanského a baristického kurzu, kurzu studené kuchyně a kurzu vykrajování ovoce.

Odborný výcvik probíhá v moderně zařízených provozech (cvičná učebna, školní kuchyně, školní bufet a kavárna a smluvní gastronomická pracoviště). Část profesní přípravy mohou žáci realizovat při stáži v Německu.

Škola vybavuje žáky zdarma pracovním oděvem a obuví.

Škola spolupracuje s těmito partnerskými firmami:

  • Asociace kuchařů a cukrářů

  • Hospodářská komora

  • Hotely Srní

  • Restaurace Zlatá Otava Sušice

  • Fithotel Fuferna Sušice

  • Restaurace Sokolovna Sušice

Učební plán ze ŠVP naleznete  - ZDE!

Rychlé odkazy